Neodynamics ska med ett bättre biopsisystem för diagnostisering av bröstcancer snabbt nå marknaden. Stora investeringar har gjorts och ska göras. Neodynamics noteras snart på Spotlight Stock Market. Värderingen är inte låg men bolaget har klara kvaliteter. Det skriver Börsplus i en analys på fredagen.

Analystjänsten granskar bolaget inom ramen för sin ipo-guide. Börsplus hittar två flaggor i Neodynamics, att jämföra med 4,2 som är genomsnittet för mikrobolags noteringar. Det handlar om bristfällig information om emissionskostnaden och ett cv med plumpar.

Neodynamics startades 2004 och sattes i konkurs 2015 innan bolaget efter ett inkråmsförvärv rekonstruerades till dagens form. Neodynamics nuvarande finanschef och ledamot var vd när bolaget ansökte om konkurs.

Börsplus framhåller att det här en förhoppningsaktie, alltså ett entreprenörsdrivet utvecklingsbolag med minimala intäkter och högtflygande planer.

"Huvudscenariot för förhoppningsbolag är att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna. Vår största invändning med Neodynamics är nog därutöver värderingen. Den kan inte kan betraktas som låg för ett bolag som inte har CE-märkningen för det kommersiella instrumentet på plats. Med det sagt har Neodynamics ändå klara kvaliteter. Neonavia ser ut att vara ett överlägset instrument för bröstcancerdiagnos och borde ha en plats i vården. Ägarlistan imponerar för ett mikrocap-bolag och inte minst den kinesiska huvudägaren borde kunna öppna dörren till en stor marknad", skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien.

Analystjänsten ger bolaget en trea på den sexgradiga skalan för nyintroduktioner, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire