STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Danska Stenocare, som är verksamma inom medicinsk cannabis, har tecknat ett avsiktsavtal med israeliska OWC Pharmaceutical Research avseende utveckling och kommersialisering av nya cannabisbaserade medicinska produkter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

OWC ska bidra med sin expertis inom medicinsk forskning och kliniska försök kring nya cannabisbaserade produkter och behandlingar.

"Den nya relationen kommer att accelerera Stenocares långsiktiga strategi att komplettera bolagets högkvalitativa generiska medicinska cannabisprodukter med differentierade produkter som formuleras för att rikta in sig mot specifika patientgrupper som lider av särskilda åkommor. Den nya relationen kommer även att tillhandahålla marknadstillgång för OWC:s teknologier", heter det.

Företagen avser samarbeta för att tillsammans utveckla och främja försäljning och distribution av produkter på Stenocares nuvarande kärnmarknader Danmark och Irland samt eventuellt i nya länder som Stenocare siktar på.

Den första produktkandidaten inom det avsedda partnerskapet är en tablett som kan komma att få relevanta godkännanden under 2021 och 2022.

I förra veckan meddelade Stenocare att bolaget hade tecknat ett nytt avtal med kanadensiska Emerald Health Therapeutics om leveranser av medicinsk cannabis. Stenocare avslutade sitt avtal med kanadensiska Canntrust i september, då det under månaderna innan framkommit att Canntrust brustit i regelverket för cannabisproduktion.

Stenocares aktie handlas på Spotlight Stock Market i Köpenhamn.Johan Lind +46 8 5191 7954
Nyhetsbyrån Direkt