Inhalation Sciences, ISAB, och Astra Zeneca har publicerat positiva resultat från en studie i vilken substanser getts till grisar genom Preciseinhale. Det framgår av ett pressmeddelande.

Grisar har använts i studien för att deras andningsorgan liknar människors. Under studien har Preciseinhale extraherat läkemedelsaerosoler från kliniska torrpulver-inhalatorer och sedan doserat dessa till mekaniskt ventilerade grisar.

I en kommentar säger ISAB:s vd Manoush Masarrat att studien är av stor betydelse när bolaget går mot en klinisk utvärdering av Preciseinhale.

"Detta är ytterligare en milstolpe för ISAB och har en stor strategisk, vetenskaplig och kommersiell betydelse för oss. När vi går mot början av vår planerade kliniska validering av PreciseInhale visar de starka resultaten och utmärkta prestationen hos PreciseInhale i denna studie dess unika förmåga som ett precist aerosol FoU-system som kan generera ledande data och resultat hela vägen från prekliniska till kliniska studier”, säger Masarrat. Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire