Utsikt Bredband AB lägger en miljonorder på ett tresiffrigt antal switchar för sina affärer. Produkterna innefattar enheter från 1 till 10 Gbits/s och möjliggör att Utsikt kan erbjuda extra snabbt och stabilt bredband till sina slutkunder.

Pressmeddelande den 1 juli 2021

Utsikt Bredband, som är en del av Tekniska verken i Linköping AB, driver och utvecklar ett öppet, neutralt stadsnät för drygt 65 000 hushåll och företag i kommunerna Linköping, Mjölby, Katrineholm, Motala, Boxholm, Tranås, Ydre och Ödeshög. Utsikts ambitiösa vision är att bygga världens mest digitaliserade region och att skapa de bästa förutsättningar för tillväxt och ett hållbart samhälle, lokalt och regionalt, genom att tillhandahålla optimal bredbandsinfrastruktur. Nu har valet fallit på Waystream som den bästa leverantören för att realisera den visionen. Affären genomfördes genom Waystreams partner, systemintegratören Cygate AB.

"Vi valde Waystream som leverantör av fler anledningar. Dels är det viktigt för oss att switchen produceras lokalt, dels är det väsentligt för oss att kunna erbjuda våra kunder 1 till 10 Gb uppkoppling. Vi värdesätter också den 20 år långa expertisen hos Waystream och att de har en innovativ verksamhet som är helt fokuserad på att utveckla de mest framtidsinriktade produkterna. Vi fick helt enkelt den bästa affären till det bästa priset. Switcharnas funktionalitet gör dessutom att vi kan sänka våra driftskostnader i det långa loppet," säger Patrik Karlfeldt, Avdelningschef Teknik på Utsikt.

Gustav Svensson, kundansvarig på Cygate, säger:

"Vi är väldigt stolta över att få teckna avtal med Utsikt Bredband. Vårt mål är alltid att leveranser och åtaganden hos våra kunder samverkar till en fungerande helhet. Våra lösningar ska bidra till att utveckla och stärka Utsikts stadsnät både funktionellt och ekonomiskt. Vi tror på en Win-Win känsla och att resan bara har börjat i partnerskapet mellan Utsikt Bredband och Cygate."

"Vi är glada över att Utsikt Bredband har valt ut våra produkter nu när det var dags att uppgradera deras bredbandsnät för sina drygt 65 000 hushåll tillsammans med vår partner Cygate. Vi kommer tillsammans med Cygate att hjälpa Utsikt att uppfylla sina visioner om att fortsätta vara en innovativ region med ett toppmodernt bredbandsnät," säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

För mer information vänligen kontakta:

Fredrik Lundberg, VD Waystream, fredrik.lundberg@waystream.com.Tel.:072 5092776

Presskontakt:

Susan Rose, susan.rose@waystream.com.Tel.: 073 3003010

Om Waystream

Waystream är ett svenskt bolag som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, anpassade för FTTx-marknaden. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda snabba och tillförlitliga tjänster till användaren. Läs mer på  www.waystream.com

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är FNCA Sweden AB. info@fnca.se,+46(0)8-528 00 399