Clean Motion presenterar Re:volt - bolagets nästa generation elfordon som är speciellt anpassat för godsdistribution i stadsmiljö och laddar sig själv med hjälp av solen. Produktionsstarten är planerad till hösten 2022 och just nu letar man samarbetspartners för att optimera kunderbjudandet.

Re:volt är liten på utsidan och stor på insidan. Designen är avskalad och funktionell, och den modulära konstruktionen gör att fordonet lätt kan konfigureras enligt kundens önskemål. Räckvidden kommer att vara upp till 40 mil – med 10 mil per dag bara från solen, tack vare det innovativa solpanelstaket.

”Vi är inte ensamma om att integrera solpaneler i fordon. Det som är unikt är våra fordons energieffektivitet, som innebär att soltaket kan göra dem självförsörjande på energi. Det innebär också att vi med bara 40 kg batterier kan erbjuda en räckvidd på 280 km vilket kommer att passa nordliga breddgrader där solen inte är en tillförlitlig energikälla” säger Göran Folkesson, VD på Clean Motion.

Kombinationen av snabbt ökande hemleveranser och ambitiösa klimatmål skapar mycket intressanta förutsättningar för elfordon med hög energieffektivitet. När fordonsflottan ska gå från några enstaka procents eldrift, till i det närmaste 100 procent, kommer den verkliga utmaningen för samhället och fordonsbranschen. Här har Re:volt en stor fördel, då den löser många transportuppgifter med ett minimalt behov av laddning.

”Marknaden för miljövänliga last mile-leveranser är stor och väldigt snabbt växande, men utbudet av fordon som på riktigt kan ersätta den gamla dieselvanen är inte lika spännande. Med Re:volt vill vi förändra bilden av vad ett litet elfordon kan klara av – och starta en grön revolution inom stadsleveranser,” säger Göran Folkesson.

Re:volt kommer att börja rulla ut i slutet av 2022. Just nu letar man bolag med diversifierade transportbehov, som vill vara med och att anpassa de sista detaljerna av plattformen. Målet är att skapa ett heltäckande kunderbjudande för den europeiska transport-marknaden. Precis som med Zbee är planen att erbjuda Re:volt för lokal licenstillverkning på tillväxtmarknader globalt.

Det här är Re:volt:

  • Alla utrymmen har standardiserade mått och är designade för godshantering.
  • Det nyutvecklade, effektiva solpanelstaket ger upp till 100 kilometers extra räckvidd per dag.
  • Hög lastkapacitet i förhållande till fordonsvikt. Re:volt använder energin till att frakta godset, inte sig själv.
  • Batterikapaciteten kan optimeras efter användningsområde. Räckvidden kan anpassas mellan 70 och 280 km.

Re:volt i siffror, basutförande:
Dimensioner: 3000 x 1400 x 1700 mm (LxBxH)
Vikt utan last: 250 kg
Max-vikt: 700 kg
Lastutrymme: 2500 liter
Maximal räckvidd från batterier: 70–280 km
Maximal räckvidd från solenergi: 130 km/dag, beroende på geografisk position
Pris: från € 9000

För mer information, vänligen kontakta:
Göran Folkesson, VD
Clean Motion AB
Tel: +46 70 611 26 98
Email: goran@cleanmotion.se

Christoffer Sveder, Director Commercial Operations
Clean Motion AB
Tel: +46 70 611 26 98
Email: christoffer@cleanmotion.se

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer elfordon. Bolagets vision är att utveckla verkligt hållbara produkter som den stora massan av världens befolkning har råd att använda. Bolagets elfordon, Zbee, är lätt, har en hög effektivitet och således en mycket god driftsekonomi. Clean Motion förser marknaden med säkra och energieffektiva fordon för en hållbar stadstrafikmiljö.

Clean Motion AB är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08- 503 000 50.

För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se.

Bilaga