• NENT Group har säkrat nordiska rättigheter till Premier League i ett banbrytande avtal över sex år
  • Viaplay kommer att vara hemvisten för Premier League i Sverige, Norge, Danmark och Finland från 2022 till 2028
  • Varje år visar NENT Group mer än 50 000 timmar direktsänd sport i världsklass

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, har säkrat de exklusiva medierättigheterna i Sverige, Norge, Danmark och Finland till engelska Premier League, världens ledande fotbollsliga, i ett banbrytande avtal över sex år som löper från 2022 till 2028. NENT Group har för närvarande rättigheterna till Premier League i Sverige, Danmark och Finland till 2022.

NENT Groups streamingtjänst Viaplay är den ledande nordiska streamingplattformen, och NENT Group äger även Viasats betal-TV-kanaler och ett flertal fri-TV-kanaler. NENT Group kommer nu att för första gången erbjuda en oöverträffad täckning av en av världens högst ansedda sporträttigheter till tittare över hela Norden.

Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group: "Jag är oerhört glad över det här nya och utökade avtalet vilket återigen visar på NENT Groups ledande position här i Norden. Fotboll från Premier League är en hörnsten i vårt sporterbjudande, och där Norge som tillägg till våra befintliga rättigheter för Sverige, Danmark och Finland ger oss en riktigt stark plattform för att vidare utveckla den här fantastiska rättigheten. Vi har en bevisad förmåga att leverera Premier League-sändningar i världsklass till det stora antalet hängivna fans i Norden. Våra sportteam är nu redo att ta den här bevakningen till nästa nivå under många år framöver."

"Vi sänder och streamar många olika sporter men det här är en mycket viktig milstolpe i allt vad vi gjort inom sportsändningar. Att Premier League återigen valt oss som sin långsiktiga strategiska partner gör oss väldigt stolta. Med exklusiva rättigheter för fyra nordiska marknader fram till 2028 är NENT Group bättre rustat än någonsin. Och vi är fast beslutna att ytterligare bygga vidare på den här positionen och ge alla sportfans i hela regionen ännu mer och ännu bättre täckning av det här mycket spännande mästerskapet."

Richard Masters, Premier League Chief Executive: "Vi har en stolt relation med fans i Norden sedan lång tid tillbaka och är mycket nöjda över att Nordic Entertainment Group återigen har investerat i rättigheterna att sända Premier League. Genom deras högkvalitativa sändningar och enastående teknik är vi säkra på att de över de kommande sex åren kommer att producera det bästa innehållet från Premier League till våra passionerade fans i hela regionen."

De nordiska rättigheterna för Premier League är de första som sålts för perioden som börjar med säsongen 2022/2023.

NENT Group visar varje år mer än 50 000 timmar direktsänd sport i världsklass på sina streamingtjänster och TV-kanaler. Bolagets portfölj av sporträttigheter inkluderar ishockey från NHL och KHL, fotboll från UEFA Champions League, UEFA 2020 (Danmark), Premier League, Bundesliga och Ligue 1, Formel 1, IndyCar, NFL, boxning, UFC, tennis, basket, handboll och golf. NENT Group kommer även att vara hemvisten för den alpina världscupen och världscupen i längdskidåkning, och mycket mer, från 2021.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande leverantör av underhållning. Vi underhåller miljontals människor varje dag genom våra streamingtjänster, TV-kanaler och radiostationer, och våra produktionsbolag skapar spännande innehåll för mediebolag över hela världen. Vi gör vardagen roligare genom att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv - från direktsänd sport, filmer och serier till musik och originalproduktioner. NENT Group, med huvudkontor i Stockholm, är noterat på Nasdaq Stockholm (`NENT A' och `NENT B').

Denna information är sådan information som NENT Group är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedan angivna kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 februari 2020 kl 07:30.

Kontakta oss:
press@nentgroup.com(eller Tobias Gyhlénius, Head of Public Relations; +46 73 699 27 09)
investors@nentgroup.com(eller Stefan Lycke, Head of Investor Relations; +46 73 699 27 14)
Ladda ner högupplösta bilder: Flickr (https://www.flickr.com/photos/nentgroup)
Följ oss:
nentgroup.com (http://www.nentgroup.com/) / Facebook (http://www.facebook.com/nentgroup) / Twitter (http://www.twitter.com/nent_group) / LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/nent_group) / Instagram (http://www.instagram.com/nentgroup)
Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här (https://www.nentgroup.com/site-services/privacy-policy)