Den nya intimhälsoprodukten för både män och kvinnor som är ett resultat av ett samarbete med MedicaNatumin AB (publ) och som innehåller deras patenterade teknologi kommer till en början lanseras som en produkt för kvinnor under andra halvåret 2018. Lanseringen sker i samband med att Ellens Intimate Deo och Foam genomgår en varumärkes- och designförändring.

Den senarelagda lanseringen av den nya produkten beror på att ett genomgripande digitalt projekt startats. Det inkluderar ny hemsida för bättre produktexponering och en modern hemsida som presenterar Ellen och dess utveckling mot aktiemarknaden. I samband med att den nya produkten lanseras byter Ellens Intimate Cleansing Foam och Deo förpackningsdesign och varumärke. Ett nytt varumärke för Female Intimate health lanseras då. Det nya varumärket och designförändringen samt den nya produkten lanseras initialt i Sverige och följs därefter av Norden och övriga marknader under 2019.

Ellen har också påbörjat arbetet för nya produktlanseringar under 2019.

Dessa beslut ligger helt i linje med Ellens strategiska inriktning och den nya affärsplanen som styrelsen och operativ ledning fastställt. För att kunna göra den bästa lanseringen och genomföra den digitala satsningen kommer de personella resurserna att öka inom marknadsföring, försäljning, produktutveckling och regulatoriska frågor.


”Jag känner mig nöjd med affärsplanen som vi fastställt och som visar en tydlig riktning om vart vi ska. Det digitala projektet kommer att underlätta för oss när vi ska lansera nya produkter till hösten och kommande år. Det kommer att underlätta vår exponering. Den rekryteringsprocess som är påbörjad ser jag mycket fram emot då den möjliggör ökat fokus på försäljning och tillväxt ”, säger Jenny Fingal, VD hos Ellen AB.

För ytterligare information:
Jenny Fingal, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost jf@ellenab.com


Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com 

Bilaga