Medicinteknikbolaget QuickCool byter mjukvaruleverantör från Knightec till Prevas avseende optimering, validering och verifiering av mjukvaran till QuickCool System. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar QuickCool att bolaget nu går in i slutfasen av utvecklingsprojektet av QuickCool System.

Knightec kommer inom kort att leverera all utvecklad källkod och relaterad dokumentation till QuickCool. Prevas kommer att justera vissa delar av det som levereras och sedan bistå med att validera och verifiera systemet. Genom att teckna avtal med Prevas bedömer QuickCool att CE-märkning och lansering av QuickCool System kan ske i mars 2018, i enlighet med redan kommunicerad tidsplan.

De medicintekniska tredjepartstesterna kommer att ske löpande under vintern. Bolaget avser även, som tidigare kommunicerats, att tillsammans med Hans Friberg vid Skånes universitetssjukhus genomföra en klinisk studie inkluderande totalt 20 hjärtstoppspatienter som en del av marknadslanseringen av QuickCool System.

- Vi har gjort ett medvetet val att byta mjukvaruleverantör inför slutfasen av vårt utvecklingsprojekt. Vårt beslut känns rätt både utifrån ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. De kortsiktiga fördelarna är flera, bl.a. det faktum att Prevas projektteam kommer att sitta tillsammans med vår egen personal, vilket känns både praktiskt och mer effektivt. Det kommer att underlätta de mjukvaruändringar som vi har planerat samt effektivisera vårt viktiga validerings- och verifieringsarbete. Det finns många synergivinster. Då vi även har valt Prevas som leverantör av underhållstjänster samt vidareutveckling av våra framtida system och lösningar, känns det även som en bra långsiktig lösning. Bytet av leverantör kommer inte att föranleda någon ytterligare försening. QuickCool® System kommer att vara CE-märkt i mars 2018, enligt plan, kommenterar vd Fredrik Radencrantz.Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire