Ellen har ingått ett avtal och erhållit en först order för lansering av Ellens probiotiska intimkräm med nuvarande franska distributör och samarbetspartner, Laboratoires IPRAD SANTÉ. IPRAD kommer marknadsföra och sälja intimkrämen under deras eget varumärke Saforelle. IPRAD säljer sedan flera år tillbaka framgångsrikt Ellens probiotiska tampong under samma varumärke.

IPRAD såg ett behov av att utveckla den probiotiska produktportföljen. Diskussionerna med Ellen om ett utvidgat samarbete och lansering av intimkrämen inleddes under 2017. IPRAD har under hösten 2017 och våren 2018 genomfört olika utvärderingar och tester av Ellens probiotiska intimkräm. IPRAD har bland annat genomfört en konsumentutvärdering, ett dermatologisk och ett gynekologisk test. Samtliga tester har fått positivt utfall vilket resulterat i att IPRAD och Ellen nu ingått ett distributionsavtal för intimkrämen och Ellen har erhållit IPRADs första order. Den uppgår till ett värde av 64,000 EURO för leverans under december i år. Intim krämen lanseras initialt i Frankrike och därefter i Belgien vilket planeras till andra halvåret 2019. 

IPRAD är Ellens distributör och samarbetspartner sedan år 2006 och står idag för cirka
40 procent av Ellens totala försäljning. Sedan starten har företaget sålt Ellens probiotiska tampong i alla storlekar av både applikatorn och digitala under varumärket Saforelle. IPRAD är ett familjeägt företag och är marknadsledare inom intimvårdsprodukter för kvinnor och barn i Frankrike under varumärket Saforelle. IPRAD har en majoritet av egna varumärken och endast ett fåtal agenturer. Företaget har egen säljkår som bearbetar apotek, gynekologer och barnmorskor. IPRAD har ett brett sortiment av intimvårdsprodukter för kvinnor och barn som de tillverkar, marknadsför och säljer i Frankrike men också till andra länder.

”Jag är mycket nöjd med att utvärdering och testning resulterade i ett avtal och en första order. IPRAD har kompetens och erfarenhet av att distribuera och marknadsföra den probiotiska tampongen och vi ser att den probiotiska intimkrämen blir ett bra komplement till deras produktportfölj. Nu ser vi fram emot att följa hur hela probiotiska intimmarknaden utvecklas under varumärket Saforelle” säger Jenny Fingal, VD hos Ellen AB.

För ytterligare information:
Jenny Fingal, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost jf@ellenab.com

Denna information är sådan information som Ellen AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 juli kl 08.00 CET.


Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellenab.com 

Bilaga