Nordic Entertainment Group (NENT Group) har sålt NENT Studios brittiska innehållsdistributionsverksamhet (tidigare känd som DRG) till All3Media. Försäljningen ligger i linje med NENT Groups tidigare uttalade ambition att fokusera NENT Studios på manusbaserat innehåll för sin streamingtjänst Viaplay, som kommer att vara tillgänglig i minst 15 länder vid 2023.

NENT Studios brittiska distributionsverksamhet distribuerar idag fler än 10 000 timmars innehåll inklusive högprofilerade titlar som `Doc Martin', `The Cry', `Yorkshire Vet' och `Don't Tell the Bride', och utvecklar originalproduktioner så som `Close to Me'.

All3Media (https://all3media.com/) är en internationellt television-, film- och digitalproduktions- och distributionsbolag som består av fler än 40 företag i Storbritannien, Europa, Asien-Stillahavsregionen och USA.

Gabriel Catrina, NENT Group EVP & Chief Financial Officer: "All3Medias position som en global distributör och berättare gör bolaget till den ideala hemvisten för NENT Studios brittiska distributionsverksamhet. Det här avtalet, samt den pågående försäljningen av våra nordiska produktionsbolag inom reality, dokumentärer, branded entertainment och eventproduktion, är i linje med NENT Groups strategi att fokusera på manusbaserat innehåll för vår snabbväxande streamingtjänst Viaplay, som kommer vara tillgänglig i minst 15 länder vid 2023."

Under 2020 (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-omorganiserar-nent-studios-okat-fokus-pa-dramaserier-och) tillkännagav NENT Group sin avsikt att omorganisera NENT Studios för att fokusera på manusbaserade produktioner för Viaplay, och att sälja NENT Studios produktionsbolag inom reality, dokumentärer, branded entertainment och eventproduktion.

De finansiella detaljerna av försäljningen av NENT Studios brittiska distributionsverksamhet har inte offentliggjorts. NENT Group behåller sin andel i sitt samägda produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land och i Estland, Lettland och Litauen. Viaplay lanseras i Polen och USA under 2021 och i Nederländerna under 2022, med lansering i ytterligare fyra marknader fram till 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (`NENT A' och `NENT B').

Kontakta oss:
press@nentgroup.com(eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 2695)
investors@nentgroup.com (ellerMatthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr (https://www.flickr.com/photos/nentgroup)

Följ oss:
nentgroup.com (http://www.nentgroup.com/) / Facebook (http://www.facebook.com/nentgroup) / Twitter (http://www.twitter.com/nent_group) / LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/nentgroup) / Instagram (http://www.instagram.com/nentgroup)

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här (https://www.nentgroup.com/site-services/privacy-policy)