• Viaplay visar exklusivt UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League i Polen från 2021 till 2024
  • NENT Group har redan säkrat rättigheterna till tyska Bundesliga i Polen
  • NENT Group lanserar sin streamingtjänst Viaplay i Polen i augusti

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, har förvärvat de exklusiva rättigheterna till UEFA Europa League och den nya UEFA Conference League i Polen från början av 2021/22-säsongen till slutet av 2023/24. Detta innebär att NENT Group nu har rättigheterna till de två europeiska klubbtävlingarna på sju marknader: Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen.

I UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League spelas 282 matcher mellan 64 lag, med ett inledande gruppspel följt av slutspelsomgångarna, över 15 matchveckor. I Polen är den nya UEFA Conference League av stort lokalt intresse då hela tre polska lag är med och kan kvalificera sig för gruppspelen.

NENT Group har redan säkrat de exklusiva rättigheterna att visa tyska Bundesliga och Bundesliga 2 i Polen i ett fyraårigt kontrakt som löper fram till 2024-2025.

Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group: "Vi har en tydlig ambition att göra Viaplay till den ledande aktören inom sport och underhållning i Polen. Vi kommer stegvis att bygga den positionen och vår sportportfölj. Först ut var vårt exklusiva partnerskap med Bundesliga, och nu kan vi berätta att vi adderar två europeiska fotbollsturneringar med betydande relevans för alla polska fotbollsfans. Vi har varit en partner till UEFA i många år och jag ser verkligen fram emot att förlänga det partnerskapet till Polen."  

Guy-Laurent Epstein, UEFA:s marknadsföringsdirektör: "UEFA är mycket glada över att kunna utöka sitt mångåriga partnerskap med NENT till den polska marknaden för distribution av UEFA Europa League och nya UEFA Europa Conference League. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta nära tillsammans nu när NENT tar sin expertis och sina innovativa sändningar till en ny marknad."

Varje år visar NENT Group mer än 50 000 timmar direktsänd sport i världsklass på sina streamingtjänster och TV-kanaler.

I Norden har NENT Group rättigheterna till Premier League (SE/NO/DK/FI), IIHF Ice Hockey World Championship (SE/NO/DK/FI/IS) och svenska herrlandslaget i fotbolls kvalmatcher (SE) till 2028; NHL (SE/NO/DK/FI/IS) och FIS vintersport (SE/NO/DK/FI) till 2026; Bundesliga (SE/NO/DK/FI/IS) till 2025; och UEFA Europa League (SE/NO/FI/IS), UEFA Champions League (DK/IS) och Formel 1 (SE/NO/DK/FI/IS) till 2024. Företagets portfölj omfattar även IndyCar, amerikansk fotboll från NFL, boxning, UFC, tennis, basket, handboll och golf.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande streamingföretag och vår vision är att bli Europas främsta streamingbolag. Vår streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land och lanseras i Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA under 2021, med lansering i ytterligare fem marknader fram till 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (`NENT A' och `NENT B').

Kontakta oss:
press@nentgroup.com(eller Roberta Alenius, Head of Corporate Communications: +46 70 270 72 17)
investors@nentgroup.com(eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr (https://www.flickr.com/photos/nentgroup)
Följ oss:
nentgroup.com (http://www.nentgroup.com/) / Facebook (http://www.facebook.com/nentgroup) / Twitter (http://www.twitter.com/nent_group) / LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/nentgroup) / Instagram (http://www.instagram.com/nentgroup)
Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här (https://www.nentgroup.com/site-services/privacy-policy)