Fastighetsbolaget Real Holding har ingått avtal om förvärv av fastighetsbolaget Forsfast för preliminärt cirka 82,4 miljoner kronor. Det rör sig om en närståendetransaktion och Real Holding har även ingått avtal med Svea Ekonomi om en bryggkredit på 90 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

- Forsfast AB har en bättre yield, ett bättre cashflow och ett bättre resultat än vad Real Holdings koncern har i genomsnitt. Förvärvet medför därmed att koncernens intjäningsförmåga och dess uthålliga lönsamhet förbättras, säger vd Kent Söderberg.

Säljare av Forsfast är Kredrik Holding, Klenoden i Anviken AB, Håkan Isaksson Consulting AB, Bertil Linnell Förvaltning AB och Neoma Förvaltning AB. Kredrik Holding och Klenoden i Anviken kontrolleras av Real Holdings styrelseledamöter Michael Derk och Fredrik Högbom.

Real Holding har tidigare meddelat att del av aktierna i Forsfast ska tillföras bolaget genom en apportemission om cirka 50 miljoner kronor. Resterande erläggs genom att Real Holding ställer ut reverser.Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire