Idag den 20:e september slutförs övertagandet av VOID Cycling och verksamheten går i sin helhet in under USWE Sports AB. Förvärvet offentliggjordes den 16 juli 2021.

Sedan köpeavtalet signerades i juli 2021 har USWE Sports AB och tidigare ägare Tenson BV stakat ut en plan för att driva varumärket VOID Cycling vidare i USWE:s ägo.

”Intresset och förtroendet för VOID Cycling är stort, både hos återförsäljare och cyklister. Vi har en klar målsättning att ta tillvara på det genom att vårda varumärket, dess DNA, designspråk och ursprung. Vår tanke är att gå tillbaka till VOID Cyclings rötter för att bygga därifrån”, säger Jacob Westerberg VD USWE Sports AB.

Synergieffekter bedöms finnas bland annat i försäljningskanaler, kundgrupper och marknadsföringskanaler. USWE Sports AB har ett brett distributörsnätverk i cykelsegmentet och möjligheterna bedöms som goda att uppköpet kommer att stärka och utöka den geografiska representationen för VOID Cycling.

”Vi har stor respekt för VOID Cycling som varumärke och dess kundgrupp. I vissa fall ser vi tydliga synergier mellan USWE och VOID, men i andra fall är det minst lika viktigt att hålla vattentäta skott mellan varumärkena. USWE ska få fortsätta att vara USWE och VOID Cycling ska tillåtas att vara VOID Cycling och inget annat.”

Produktutveckling på USWE Sports AB innebär innovation, testning, justering, testning och justering i en samlad helhet med fokus på att designa topp-klassig utrusning som är bäst i klassen.

”Vi har en sann passion för att utveckla utrustning i toppklass och vi tar nu denna passion med oss in i segmentet för cykelkonfektion. Under sommaren har vi lärt känna och samarbetat med VOID Cyclings designers, användare och influensers. Vi har träffat de ursprungliga grundarna av varumärket, dess leverantörer och partners. Vi har samlat intrycken för att därefter kunna skapa oss en bild av varumärket i sin helhet. Både utifrån och inifrån och vad den ursprungliga grundtanken var samt hur varumärket faktiskt upplevs idag. Mötet mellan USWE Sports AB:s kunnande och passion för att utveckla produkter i toppklass och bakgrunden till VOID Cycling är onekligen ett spännande möte som vi ser fram emot att dra nytta av och utveckla”.

Under slutet av september 2021 flyttas VOID:s lager från Nederländerna till USWE Sports AB:s lokaler i Malmö. Från och med idag, den 20:e september, flyttar också webshopen över från Tensons ägo till USWE Sports AB.

Införsäljningen av vår/sommar kollektionen (SS2022) är i gång och både befintliga återförsäljare och nya sådana har visat intresse för varumärket.

”Kollektionen SS2022 ger VOID Cycling ett större djup och bredd än tidigare. Jag har själv cyklat med delar av VOID kollektionen under sommaren och måste säga att jag är imponerad av allt från funktion till kvalitet och design. Våren 2022 blir definitivt en spännande säsong för oss på USWE Sports AB och även för de som följer oss och våra två varumärken, USWE och VOID Cycling”, avslutar Jacob Westerberg.

Nyheter