Smart Eye genomför en riktad nyemission på 43,6 miljoner kronor som riktar sig till ett antal institutionella och privata investerare. Teckningskursen är satt till 44 kronor per aktie vilket innebär en rabatt om 6,4 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen de senaste fem dagarna, enligt ett pressmeddelande.

”Den globala bilindustrin befinner sig i ett spännande skede där det sker en snabb utveckling mot självkörande bilar med allt mer avancerade system för förarövervakning. Genom sammanlagt 16 design wins från ledande fordonstillverkare har Smart Eye tagit tätpositionen. Den riktade emissionen möjliggör en offensiv satsning där vår ambition är att vinna fler design wins och på så sätt etablera vår teknologi i ytterligare bilmodeller inom premiumsegmentet", säger vd Martin Krantz.

Han uppger även att bolaget sett ett stort intresse från den kinesiska marknaden men även större efterfrågan än väntat från Japan.

Med i nyemissionen är Handelsbanken Fonder och Aktia Kapitalförvaltning samt ett femtiotal privata investerare.Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire