Forskningsbolaget Follicums vd Jan Alenfall presenterade bolaget vid Stora Aktiedagen i Göteborg som arrangerades av Aktiespararna på måndagen. Bolaget utvecklar
peptidbaserade läkemedel för hårväxt och diabetes. Håravfall drabbar miljontals män och kvinnor varje år. Världsmarknaden bedöms idag vara värd 3,5 miljarder dollar och växer snabbt.

Bolaget avslutade nyligen de kompletterande toxikologistudie och står nu inför en kommande kliniska studie med den topikala formuleringen av läkemedelskandidaten FOL-005 på patienter med håravfall med start i början av 2020.

"Fokus nu är att minska håravfallet", säger Jan Alenfall och framhåller att bolaget fokuserar på att dra igång den kliniska studien. På sikt kan Follicum även komma att arbeta med att hämma hårväxt, men det området är vilande för närvarande.

Follicum arbetar även med utveckling av sin first-in-class-behandling av diabetes. Diabetes är ett så pass komplext område att bolaget behöver en partner för att kunna ta projektet in i kliniska studier.

Bolaget genomförde i somras en kombination av riktad nyemission och företrädesemission som tillförde 50 miljoner kronor efter emissionskostnader. Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire