Crunchfish AB ("Crunchfish") har lämnat in två ansökningar om varumärkesskydd hos European Union Intellectual Property Office för sin Digital Cash Wallet. Det ena varumärket är "Crunchfish Digital Cash Wallet" som ordmärke och det andra är två emojis som representerar "Puss och kram" med den tillhörande domänen xoxo.cash som figurmärke.

[image]

Crunchfish har lämnat in ansökan om varumärkesskydd i EU för ordmärket "Crunchfish Digital Cash Wallet" så väl som figurmärket xoxo.cash med två välkända emojis. Crunchfish har möjlighet att även utöka varumärkesansökningarna till andra områden inom sex månader.
Crunchfish har även ingått ett licensavtal med emoji company GmbH i Tyskland för att få använda två välkända emojis som representerar xoxo - puss och kram - med vår Digital Cash Wallet. Crunchfish har även registrerat domänen xoxo.cash (https://www.crunchfish.com/digital-cash/) för att tillhandahålla information om Crunchfish Digital Cash Wallet på vår hemsida crunchfish.com/digital-cash (https://www.crunchfish.com/digital-cash/).
Anledningen till varför vi använder det välkända begreppet puss och kram - xoxo - härstammar från de fyra olika produktvarianterna i Crunchfish Digital Cash Wallet. Den fullständiga versionen kallas för xsxc då den stödjer transaktioner både mellan olika tjänster (cross-service, xs) och olika valutor (cross-currency, xc). Kärnversionen som inte stöder transaktioner mellan olika tjänster eller olika valutor kallas xoxo. De två andra versionerna stödjer antingen transaktioner mellan olika tjänster xsxo eller olika valutor xoxc.

[image]

Crunchfish debiterar en abonnemangsavgift per installerad Digital Cash plånbok till den utgivande banken eller leverantören av den digitala plånboken. Intäkterna kan kontrolleras av Crunchfish som global Certificate Authority med möjlighet att ge ut eller dra tillbaka användarcertifikat för Digital Cash Wallets. Affärsmodellen är välkänd och liknar utgivandet av betaltjänster på smarta kort och stör inte affärsmodellerna som används av Crunchfishs Digital Cash Partners. Global interoperabilitet (https://www.crunchfish.com/investors/pressmeddelanden/digital-cash-mojliggor-global-interoperabilitet-for-betaltjanster/) mellan betaltjänster, mellan betallösningar och även mellan valutor erbjuds som mertjänster till Digital Cash plånboken.

Den adresserbara marknaden för Digital Cash plånböcker är gigantisk eftersom den innefattar miljarder av smarta debet-, kredit-, kontant- och presentkort samt digitala plånboksappar i smartphones, smarta klockor och feature phones på betalrälsarna för kort, realtidsbetalning, closed-loop-plånböcker, riksbanksvaluta, kryptovaluta och mobile money.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joachim Samuelsson, VD för Crunchfish AB
+46 708 46 47 88
joachim.samuelsson@crunchfish.com 
Ulf Rogius Svensson, IR & Marketing Manager
+46 733 26 81 05
ulf.rogius.svensson@crunchfish.com
Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: ca@vhcorp.se.Telefon +46 40 200 250.

Om Crunchfish - crunchfish.com (https://www.crunchfish.com/)

Crunchfish är ett techbolag med patentsökta lösningar för Digital Cash som kan integreras både med betalningsrälsen och mobila plånböcker. Lösningarna är globalt skalbara och gör digitala betalningar mer robusta eftersom riskerna med störningar och driftstopp elimineras. Vi har också utvecklat Blippit, en appterminal som ansluts till kassasystem för både online- och offlinebetalningar och har en patentsökt lösning för att minska matsvinnet. Crunchfish utvecklar även geststyrning av smarta AR-glasögon till konsumentmarknaden. Crunchfish är sedan 2016 noterade på Nasdaq First North Growth Market med huvudkontor i Malmö och med representation i Indien.