STOCKHOLM (Direkt) Sprint Bioscience har ingått en avsiktsförklaring för STK25-projektet med ett läkemedelsbolag verksamt inom diabetes och metabola sjukdomar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Inga finansiella villkor i avsiktsförklaringen anges. Bolaget uppger dock att de övergripande villkoren i avsiktsförklaringen är i paritet med tidigare avtal Sprint Bioscience tecknat med Bayer och Petra Pharma, vilka innefattar en initial betalning vid signering, delmålsbetalningar vid uppnådda mål inom preklinisk och klinisk forskning, samt royalties på framtida försäljning.

Processen med den initiala förhandlingen av avsiktsförklaringen inleddes under sommaren, för att nu, efter denna överenskommelse fördjupas i licensavtalsförhandlingar. Resultatet kommer att kommuniceras när licensavtalet är slutligt definierat och signerat av båda parter.

"De pågående affärsförhandlingarna ligger i linje med vårt tidigare kommunicerade mål med STK25-projektet, att hitta en stark samarbetspartner som tillsammans med Sprint Bioscience kan driva projektet vidare mot kliniska studier", skriver bolaget.Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt