STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hedgefonden PDT Partners har minskat den korta positionen i Fingerprint Cards till under 0,5 procent, framgår av inrapportering till Finansinspektionens blankningsregister.

PDT Partners var en av fyra blankare med positioner över inrapporteringsgränsen 0,5 procent under onsdagen, då aktien höjdes två steg från sälj till köp hos UBS och dessutom vd och finanschef rapporterat aktieköp i bolaget. Fingerprints uppgång summerades till 43 procent.

De kvarvarande blankarna med positioner på över 0,5 procent i Fingerprint är Citadel, som per tisdagen blankat 0,67 procent, Voleon Capital Management som blankat 0,55 procent (också på tisdagen) samt Sylebra Capitals position på 1,9 procent.

Whale Rock var länge den största blankaren i Fingerprint-aktien, som under en period var blankad till 10 procent vilket då var klart högst på Stockholmsbörsen. Det kan jämföras med nuvarande blankningsprocenten på 3,1 procent (avser poster över 0,5 procent), som gör Fingerprint till femte högst blankade aktien.Joakim Rönning +46 8 5191 7930
Nyhetsbyrån Direkt