Mats Stegemann på Exsitec är nominerad till Årets Employer Branding-person. "- Jag känner inte till någon annan organisation som jobbar med HR på det sätt vi på Exsitec gör".
Genom ett gediget teamwork har Exsitec utvecklat sitt arbete inom Employer Brand och på kort tid ökat sin kännedom bland arbetstagare, läs intervjun med Mats efter nomineringen. 

Hej Mats, läget?
- Tack, det är bara bra med mig. Hösten har kickstartat och vi har massor med spännande initiativ på gång.

Du är nominerad till Årets Employer Branding-person, coolt! Vad innebär det?
- Varje år delar Universum ut priser inom olika kategorier kring området Employer brand. Nomineringen jag tilldelats syftar till mitt arbete att skapa engagemang och intresse för employer brand på Exsitec.

Employer Brand känns som en fras man hör oftare och oftare, men är inte helt lätt förstå vad det betyder. Kan du förklara för oss?
- För mig är det ganska så enkelt. Det handlar om medarbetarupplevelsen hos oss som arbetsgivare genom hela vår relation, alltså före, under och efter anställning hos oss. Allt vi gör påverkar den här upplevelsen, från ett första möte vid en mässmonter till ett snyggt och proffsigt exitsamtal.

Tidigare har du jobbat som både utvecklare och teamledare på Exsitec, men nu jobbar du i relationen mellan medarbetare och arbetstagare. Vad ligger bakom skiftet i din roll?
- Under mina snart 12 år på Exsitec har vi gått från en typisk liten och entreprenörsdriven verksamhet till att vara ett känt varumärke inom IT-branschen. Behovet av nya roller och uppgifter uppkommer ständigt i ett växande bolag. Ju fler medarbetare vi blir desto fler röster behövs för att vårda vår företagskultur. Här såg jag en chans att få arbeta mer med ett område som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är inte den första, eller sista, som byter fokus och skiftar roll på Exsitec, vi tror att kollegor som leder sin egen utveckling trivs bättre i längden. 

Du lyfter upp din chef som en förebild, är det något specifikt hen inspirerar inom? 
- Emmas förmåga att utmana bilden av vad en HR-avdelning gör gillar jag. Hon har skapat förutsättningarna där HR har en strategiskt viktig roll på Exsitec. Där vårt arbete är centralt för hela verksamhetens utveckling och tillväxt, det känns modernt och framåtlutat. Det gör också mitt dagliga arbete viktigt, och jag känner inte till en enda annan verksamhet där det är HR som driver tillväxttakten och inte enbart reagerar på verksamhetens behov.

Vad händer härnäst för dig?
- Vi har under hösten startat igång vårt största traineeprogram genom tiderna, det säger vi varje år, men det innebär också att vi har ett stort gäng nya kollegor att guida och stötta. Exsitec har också vuxit utanför Sverige och vårt arbete behöver nu utvecklas och anpassas för våra verksamheter i Danmark och Norge. 

Vad skulle det innebära för dig om du vann?
- Jag skulle såklart bli jätteglad, men bara nomineringen visar på att vi är på rätt bana och tillsammans med mina kollegor är jag övertygad om att vi kommer fortsätta driva engagemang och vara en attraktiv arbetsgivare för IT-talanger i Norden, vinst eller ej. 

Universum är en Employer Branding specialist som arbetar med arbetsgivare i över 20 olika länder världen över. Deras mål är att säkerställa att arbetsgivare når sina mål genom datadriven Employer Branding som i sin tur hjälper dem att engagera och attrahera rätt talanger.

Läs Universums personporträtt om Mats här: https://cotf.se/number-one/foretagsartiklar/mats-tatuering-en-kompass-for-exsitec/

 

För mer information, kontakta:

Mats Stegemann
People & Culture Manager
mats.stegemann@exsitec.se
 

Om Exsitec:
Exsitec är specialister på verksamhetssystem och digitalisering som driver företag framåt. Vi hjälper våra kunder få bästa möjliga digitala stöd för sin verksamhet för att nå en effektivare arbetsvardag, överlägsna kundupplevelser och smartare dataanalyser. Exsitec har över 400 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark med kombinerad kompetens inom IT, verksamhetsstyrning och affärsutveckling. www.exsitec.se
Exsitec Holdings aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm (ticker: EXS).
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 8 463 83 00, certifiedadviser@penser.se.