Försäkringsaktiebolaget Avanza Pensions VD, Annika Saramies, har beslutat lämna Avanza efter 11 år. Annika har varit medlem i koncernledningen sedan 2014. Hon kommer att arbeta kvar under sin uppsägningstid på 6 månader och säkerställa en bra överlämning. Rekryteringen av en efterträdare har inletts.

"Det är alltid tråkigt när en engagerad och omtyckt kollega slutar. Annika har varit en stor och viktig del i att skapa den starka utgångspunkt Avanza har idag på pensionsmarknaden. Jag har full respekt för hennes beslut och önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär", säger Rikard Josefson, VD Avanza och styrelseordförande för Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension.

"Avanza har ett fantastiskt pensionserbjudande och jag är stolt och glad över att ha haft möjligheten att vara med och utveckla det till vad det är idag. Avanzas kundfokus och starka kultur blir svårt att toppa, men var sak har sin tid och jag ser fram emot att följa Avanzas resa framåt", säger Annika Saramies, avgående VD Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Rikard Josefson, VD Avanza och styrelseordförande Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension, 070-206 69 55, rikard.josefson@avanza.se

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt ett starkt pensionserbjudande. Avanza har fler än 750 000 kunder med över 300 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 3,8 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste åtta åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse "Årets nöjdaste sparkunder". För mer information besök: https://www.avanza.se/ir