Borgström: ”Jag har fått löpa gatlopp”

Det har varit en väldigt påfrestande tid för mig och jag har fått löpa gatlopp under lång tid. Det säger Sture Bergwalls tidigare advokat Claes Borgström i en intervju i P1 i dag. Han avfärdar kritiken, och säger att han tycker att han skött sitt uppdrag som försvarare på ett korrekt sätt. Borgström hävdar också att en påstådd medgärningsman till Bergwall som har alibi ändå kan ha varit med om Appojauremordet.

Publicerad
Claes Borgström.

Claes Borgström.

Foto: GUNNAR LUNDMARK
Annons

Claes Borgström är en av de personer som tillsammans med åklagare Christer van der Kwast, polisen Seppo Penttinen och minnesexperten Sven-Åke Christianson utsatts för stark kritik för sin del i brottsutredningarna kring Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, på 90-talet. Han har länge valt att säga nej till intervjuer om sin roll i sammanhanget och har först nu inför en debatt i P1 Studio Ett valt att bryta tystnaden. Så här säger Borgström om orsaken till att han nu ställer upp på en intervju:

– Jag har utsatts för grovt förtal och fått löpa gatlopp länge. Att jag inte ställt upp har handlat om att jag är mån om advokatetiken. Även om Sture Bergwall löst mig från tystnadsplikten så finns det också något som heter lojalitetsplikt, säger Claes Borgström som menar att det kan vara till nackdel för Bergwall när han nu vill bli frikänd om advokaten berättar mer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons