Borgerliga går framåt i Demoskop Åtal för smuggling av 60 kilo hasch Präst anklagas för exorcism på kollega

Under strecket
Publicerad
Annons

De borgerliga partierna ökar sitt försprång i Demoskops senaste väljarbarometer. Av de tillfrågade svarar 53,5 procent att de skulle rösta på något av de borgerliga partierna om det vore val i dag, jämfört med 43,7 procent för regeringen och samarbetspartierna.
Socialdemokraternas 30,2 procent är, enligt Demoskop, den lägsta nivån sedan 1997. Kd ökar till 5,6 procent, från tidigare 3,3 procent, och mp till 6,7 procent från 4,6 procent, uppger TT.
En 26-årig man hade gömt 60 kilo hasch på olika ställen i bilen, men avslöjades då han försökte passera Öresundsbron i januari.
Nu har han åtalats för grov narkotikasmuggling, skriver Kvällsposten och Sydsvenskan.
Han åkte tidigare fast i Norge då han försökte smuggla fem kilo hasch. Han hade därigenom slarvat bort narkotika för sina uppdragsgivare och därför kände han sig tvungen att göra en ny smugglingsresa för att kunna återgälda skulden, har han sagt i förhör.
En fyra år gammal händelse har åter hamnat hos domkapitlet i Karlstad. En kvinnlig präst hävdar
att en manlig kollega med handpåläggning har försökt driva ut den onda ande som fått henne att bli präst, uppger Värmlands Folkblad.
Kvinnan kände sig kränkt och drog ärendet inför biskopen, som mötte de båda prästerna. Efter diskussion ansågs frågan utagerad. Kvinnan accepterar dock inte biskopens bedömning och har än en gång vänt sig till domkapitlet.

– Vad domkapitlet säger, är att det är okej att utöva exorcism på en kvinnlig präst, säger hon till Värmlands Folkblad.

Annons
Annons
Annons