Borgerlig kannibalism Frihetens lackmustest Utvikt dubbelmoral

Under strecket
Publicerad
Annons

Man kan inte enbart anpassa sig efter konkurrensen och ge folk vad folk vill ha - det måste finnas en kärna av egen vilja också.
Trianguleringen kommer att leda till ökat politikerförakt, minskat valdeltagande och krav på fler folkomröstningar som åsidosätter partierna. För unga väljare blir det hopplöst att identifiera vad partierna står för, egentligen.
För oppositionspartierna är mönstret särskilt oroväckande, eftersom de blir till förväxling lika och kommer att ägna sig åt kannibalisering. Folkpartiet och centern stjäl familjepolitiken från kristdemokraterna, som stjäl värdekonservatismen från moderaterna, som stjäl socialliberalismen från folkpartiet, som bjuder över moderaterna i kravet på ännu fler poliser. Och så vidare i en borgerlig ringdans runt ett orubbligt maktparti.

Ideologiskt hade folkpartiet allt att vinna på att stå upp för de nya EU-medlemmarnas friheter. Arbetskraftsinvandringen är vår tids tullstrid, den väcker samma motstånd hos samma intressen och utgör samma lackmustest på vilka
som sätter friheten främst.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons