Annons
X
Annons
X

”Borgarpiñatas” slogs sönder av barn

På Vänsterpartiets 1 maj-firande i Malmö fick barn slå sönder piñatas föreställande borgliga politiker. Efteråt fick barnen godis.

Med baseballträet i högsta hugg slog barnen sönder piñatasarna som föreställde Annie Lööf, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Detta var en del av Vänsterpartiets 1 maj-firande i Slottsparken i Malmö, skriver
Sydsvenskan.

– Borgarpiñatas var en fyndig symbolik och en förargelselös handling, säger Daniel Sestrajcic, ordförande för Vänsterpartiet Malmö till SvD.

Förstod barnen vad det var som de slog på?

Annons
X

– Piñatas är en barnaktivitet och det har det alltid varit. De förstod att de slog på piñatas och att det skulle komma godis ur dem, men jag tror inte att de förstod bilderna.

Patrik Strand, Vänsterpartiets politiska sekreterare i Malmö, var en av arrangörerna.

– Jag tycker att det såg skoj ut och efteråt trillade det ut godis och papperspengar, säger han till Sydsvenskan.

Vänsterpartiet i Malmö hade en rekordstor 1 maj-demonstration i år, över 3000 deltagare kom. Vid firandet hade man flera barnaktiviteter och piñatan var en av dem.

– Humor, ironi och satir är någonting som man får använda mot de som har makt men inte mot de som är i underpositioner. Jag kan inte förstå varför vissa tar illa upp av detta, säger Daniel Sestrajcic.

Stina Loman

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X