Annons
X
Annons
X

Borg: Inte lustfullt med politik

Finansminister Anders Borg flaggar för sin avgång.

Om moderaterna vinner nästa val kan han inte lova att sitta kvar hela mandatperioden.

– För mig är inte politik något lustfullt, utan det är mycket plikt och ansvar. Jag känner att jag gör min plikt nu, säger han.

Foto: SCANPIX

I en intervju med Malou von Sivers ”Efter tio” på TV4 som visas i dag öppnar Anders Borg för sin avgång. Han drivs nämligen inte av lust för politiken och tycker att det vore skönt att återgå till ett vanligt liv.

– Dagen då jag slutar som finansminister kommer att vara en av de bästa i mitt liv. Det skulle vara väldigt skönt att få återgå till att vara en vanligt människa med ett vanligt jobb och kunna gå på Ica. Jag skulle tycka att det var väldigt skönt den dagen det här är färdigt, säger han, uppger Aftonbladet.

Men han tänker inte hoppa av från regeringen nu. Han försäkrar att han ska sitta kvar i alla fall denna mandatperioden.

Annons
X

– Nu har jag lovat Fredrik att vara kvar den här mandatperioden och en bit in på nästa om vi vinner nästa val, men det är klart att den dag jag slutar med politik kommer det att kännas som om jag drar en enorm lättnaddsuck.

I intervjun berättar han att han har svårt att släppa jobbet – till och med när han ska sova. Han grubblar ständigt över sitt stora ansvar. Och under finanskrisen vaknade han varje natt.

Han är helt på det klara med vad han ska göra efter sin tid i politiken. Fortsätta med ekonomi, för det tycker han är väldigt roligt.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X