Annons
X
Annons
X

Borg har klippt av sig hästsvansen

Internationell och svensk konjunktur var ämnet när Nordea bjöd in till seminarium på måndagen. Finansminister Anders Borg var där och pratade i ämnet. Alla andra pratade om den stora överraskningen: Anders Borg har klippt av sig hästsvansen.

Foto: SEBASTIAN DAVIDSSON

Det är knappast någon överdrift att säga att Anders Borg haft Sveriges mest kända hästsvans. Men nu är den alltså borta. Finansministern har klippt sig, vilket syns tydligt på bilden här ovanför.

Nordeas seminarium om internationell och svensk konjunktur citeras nu flitigt på sociala medier – men det viktiga budskapet om att
ekonomin återhämtar sig hamnade i skuggan av Borgs försvunna hästsvans.

Och visst har klippningen blivit en snackis: ”S(v)anslöst scoop”, skriver Nordnets Günther Mårder i ett Twitter-inlägg.

Annons
X

”Dagens FLASH är att Borg varit hos frisören”, skriver Caroline Szyber, riksdagsledamot för KD.

Även näringsminister Annie Lööf twittrar om nyheten, men verkar lite upprörd över att det är så mycket fokus på hennes kollegas frisyr:

”Glad över att ha fått tillgång till flygplanets nätverk o går in för att kolla dagens nyheter. Absurd huvudnyhet: Borgs frisörbesök.”

Andra alliansföreträdare försöker - skämtsamt - göra klippningen till en pr-poäng:

”Noterar mkt reaktioner på att Anders Borg klippt sig. Ännu ett bevis på att @nya_moderaterna är relevanta & ständigt förnyar sig? =)”, skriver Dennis Wedin, projektledare för sociala medier inom Moderaterna.

Andra tror att den nya frisyren är en avledande manöver från M:

”Den moderata taktiken att flytta fokus från politiken där S har större förtroende har nått en ny nivå. Ny frisyr på statsråd”, skriver @victorbromander.

Även de internationella finansmedierna uppmärksammar nyheten. Wall Street Journal Nordics skriver:

”Sweden stunned as images emerge of Finance Minister Borg without his signature ponytail”, alltså att svenskarna är i chock när bilderna av Anders Borg utan hans signum, hästsvansen, publiceras.

SVT:s politiske kommentator Mats Knutson sammanfattar:

”Oavsett vilken betydelse vi tillmäter Anders Borgs besök hos frisören så lär det bli veckans inrikespolitiska snackis”.

Så kan vi tolka Anders Svanslös blog.svd.se Hur bra koll har du på makt- och ekonomielitens frisyrer? quiz.svd.se

SvD Näringsliv

Annons
Annons
X
Foto: SEBASTIAN DAVIDSSON Bild 1 av 5

Finansminister Anders Borg har klippt av sig sin hästsvans, skriver di.se. Frisyrbytet blev allmänt känt sedan tidningens reporter på måndagen lagt ut en bild av Borg med välklippt nackhår från ett seminarium om internationell och svensk konjunktur.

Foto: ANDERS WIKLUND/TT Bild 2 av 5

Finansminister Anders Borg har klippt sig.

Foto: SEBASTIAN DAVIDSSON Bild 3 av 5
Foto: SEBASTIAN DAVIDSSON Bild 4 av 5

Finansminister Anders Borg har klippt sig.

Foto: SEBASTIAN DAVIDSSON Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X