Borg: "Brexit vore förödande"

Showen är slut i Davos, och den globala eliten har lämnat snödrivorna. Några slutsatser kan dras, bland annat att krisen i Kina inte är så farlig, att det låga oljepriset är bra men att Brexit vore förödande. Det säger tidigare finansministern Anders Borg i en intervju med SvD Näringsliv.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

DAVOS. Davosmötet med världens ekonomiska och politiska toppskikt är över, och alportens snötyngda gator ligger märkligt öde. Inga presidenter, premiärministrar och industrimagnater halkar längre runt på glashala trottoarer. Digniteter som Christine Lagarde, Benjamin Netanyahu, John Kerry, Mario Draghi och Sheryl Sandberg har flugit sin kos i diverse privatjet.

Men har de 2500 deltagarna blivit klokare? Några vaga slutsatser har kunnat dras under fyra hektiska dagar. Bland annat tror Christine Lagarde på en ekonomisk «mjuklandning» i Kina, men anser att Europa står inför en «make or break»-situation. Credit Suisse nya vd Tidjane Thiam suckar över att «årets start för finansmarknaderna har varit den värsta någonsin», och holländske premiärminstern säger att EU har 6-8 veckor att lösa flyktingkrisen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons