Annons

Mårten Schultz:Borde det vara lagligt att ge jobbiga personer stryk?

Hiphopstjärnan ASAP Rocky (Rakim Mayers), blev häktad på misstanke om grov misshandel efter ett bråk i centrala Stockholm.
Hiphopstjärnan ASAP Rocky (Rakim Mayers), blev häktad på misstanke om grov misshandel efter ett bråk i centrala Stockholm. Foto: Thibault Camus / AP

ASAP Rockys ilska är förståelig men frågan är om hans agerande enligt lagen kan räknas som nödvärn? Hundratusentals fans över hela världen protesterar nu mot behandlingen av den amerikanska artisten. Men faktum är att svenska häkten är bättre än i många andra länder.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske rapparen ASAP Rocky har häktats misstänkt för misshandel efter ett bråk i Stockholm. Filmer från kvällen, och det som ledde fram till den händelse som medfört misstankarna om misshandel, har spritts på nätet.

Det är svårt att av dessa filmer få en fullständig bild av vad som hänt. Dessutom är det svårt att bedöma om någon av filmerna redigerats eller manipulerats. Men det intryck som många har fått – jag med – är att några unga män följde efter rapparen och hans sällskap och betedde sig illa, tjafsade och sökte konflikt, vilket kulminerade i att en av de unga männen slängdes i backen och därefter fick stryk.

Annons
Annons
Annons