Annons

Borätter på kaj kan stoppas

HSB lockar med Stockholms lägsta nyproduktionspriser när den nya stadsdelen Finnboda hamn nu ska börja byggas. Projektets sista etapp, exklusiva bostadsrättshus på kajen, kan dock komma att stoppas.

Under strecket
Publicerad

I helgen har HSB Stockholm öppet hus i den helt nya stadsdelen Finnboda hamn. Budskapet som pumpas ut, bland annat i tv-reklam, är att man i den första etappen kan erbjuda Stockholms lägsta nyproduktionspriser.
Intresset bland HSB:s medlemmar uppges vara rekordstort. Det finns redan över 3 000 intresseanmälningar till de totalt 700 lägenheter som planeras. De flesta anmälningarna gäller den första etappen och 125 lägenheter i Finnboda park där en 75 kvadratmeter stor trerummare kostar cirka 1,4 miljoner kronor, och snittpriset hamnar på 19 300 kronor per kvadratmeter.

HSB har också lagt ut ett lockbete: de 36 första medlemmarna som tecknar sig för en lägenhet får bo avgiftsfritt i upp till ett år.
Den nya stadsdelen byggs ut kvarter för kvarter. Först är Finnboda park som ska vara inflyttningsklart till våren och sommaren 2006. Utbyggnadstakten beräknas till 100 lägenheter per år.

Annons
Annons
Annons