Bör hon berätta att hon är gravid på jobbintervjun?

Jag vill inte  inleda en ny anställning med att ha ”dolt något” för arbetsgivaren, men vad är lämpligt?
Jag vill inte inleda en ny anställning med att ha ”dolt något” för arbetsgivaren, men vad är lämpligt? Foto: Alamy

Drömjobbet står för dörren – och veckans frågeställare undrar om hon bör berätta att hon är gravid. Karriärvägledaren Gisle Hellstens svar är något överraskande.

Under strecket
Publicerad
Annons

Fråga: Jag är mitt i en jobbsökar­process och har varit på en andra intervju för en spännande tjänst hos ett företag som jag verkligen vill arbeta för. Dessutom vantrivs jag på jobbet jag har nu och jag vill därifrån. Nu är jag emellertid gravid i den elfte veckan och blir osäker. Är det något som jag bör berätta? Jag vet att det inte är lagligt att välja bort mig på grund av detta, men jag inser också att man lätt kan hitta en annan ursäkt för att välja en annan kandidat. Jag har tidigare bestämt att jag ska berätta det för rekryteraren om jag kommer till sista intervjurundan, men är ändå orolig för hur det kommer att påverka min möjlighet att bli anställd. Samtidigt önskar jag inte att inleda en ny anställning med att ha ”dolt något” för arbetsgivaren. Vad är en lämplig lösning i en sådan här situation?

Gisle Hellsten, karriärvägledare: Hej, och tack för frågan. Jag märker att det här är något som du funderar mycket på. Du har, som du skriver, rättigheterna på din sida som arbetstagare. Under en jobbintervju har inte arbetsgivaren rätt att fråga dig om du är gravid eller om du planerar att bli det. Du har heller ingen plikt att upplysa om detta. Även om regelverket är tydligt så ställer du likväl frågor som berör öppenhet och tillit, något jag har stor förståelse för. Många önskar att spela med så öppna kort som möjligt för att visa att man inte döljer något.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons