Annons

”Boomen för solceller är en synvilla”

Snabbt fallande kostnader för solceller är inte tillräckligt för att skapa en solenergiboom. Det är därför bedrägligt att tro på att de fria marknadskrafterna med automatik kommer att leda oss bort från de fossila bränslena, skriver debattören Stellan Tengroth.

Under strecket
Publicerad
Om de förnybara energislagen  på allvar ska vara del i lösningen av klimathotet måste de på sikt också ta över annat som i stor utsträck­ning drivs med fossila bränslen såsom transporter och uppvärmning, skriver Stellan Tengroth.
Om de förnybara energislagen på allvar ska vara del i lösningen av klimathotet måste de på sikt också ta över annat som i stor utsträck­ning drivs med fossila bränslen såsom transporter och uppvärmning, skriver Stellan Tengroth. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Seriösa forskare talar om den, etablerade miljöorganisationer talar om den och i sin senaste film talar Al Gore om den: energirevolutionen där smutsig kolkraft på bred front ersätts av ren solkraft. 

Om de förnybara energislagen på allvar ska vara del i lösningen av klimathotet måste de på sikt också ta över annat som i stor utsträck­ning drivs med fossila bränslen såsom transporter och uppvärmning, skriver Stellan Tengroth.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 1 av 2

Stellan Tengroth

Foto: privat Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons