Bonuslyft för vd:n – tjänade 52 miljoner

Martin Lundstedt, vd och koncernchef på AB Volvo, är en av Stockholmsbörsens bäst betalda vd:ar. I fjol fick han lön, bonus och ersättningar på totalt cirka 52 miljoner kronor. Arkivbild.
Martin Lundstedt, vd och koncernchef på AB Volvo, är en av Stockholmsbörsens bäst betalda vd:ar. I fjol fick han lön, bonus och ersättningar på totalt cirka 52 miljoner kronor. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Lastbilstillverkaren Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt fick ett rejält tillskott i plånboken under 2019. Lundstedt ökade sin totala ersättning under fjolåret med nästan 20 procent, enligt årsredovisningen.

Den fasta lönen ökade drygt två procent till 14,9 miljoner kronor, men utöver det erhöll Lundstedt en bonus på 13,1 miljoner kronor (12,5 miljoner kronor föregående år), övriga förmåner i form av bil- och bostadsförmån till ett värde av 369 530 kronor (300 184 kronor). Han är också med i ett aktiebaserat bonusprogram där hans aktier värderats till 2,5 miljoner kronor. Tillsammans med en långsiktig bonus på 13,8 miljoner kronor (10 miljoner kronor) och pensionsavsättningar på totalt 6,9 miljoner kronor (6,1 miljoner kronor) blev den totala ersättningen för 2019 cirka 52 miljoner kronor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons