Bonus till krisbanks vd

Royal Bank of Scotland (RBS) ger sin vd Stephen Hester en bonus på 3,6 miljoner aktier för 2011, värda drygt tio miljoner kronor. RBS-styrelsen anser att Hester förtjänar en bonus efter att ha gjort ”påtagliga framsteg med att göra banken säkrare”.

Reuters, TT
Publicerad
Beslutet av Royal Bank of Scotland  att dela ut bonusar har mötts av protester. Över 90 000 personer har skrivit på i namninsamlingen för att förbjuda bonusar till bankens toppar. Sedan finanskraschen 2008 är Royal Bank of Scotland till 83 procent ägt av skattebetalarna.

Beslutet av Royal Bank of Scotland att dela ut bonusar har mötts av protester. Över 90 000 personer har skrivit på i namninsamlingen för att förbjuda bonusar till bankens toppar. Sedan finanskraschen 2008 är Royal Bank of Scotland till 83 procent ägt av skattebetalarna.

Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH
Annons

RBS har sedan krishösten 2008 den brittiska staten som majoritetsägare. I slutet av november fick banken sitt kreditbetyg sänkt av värderingsinstitutet Standard & Poor's. RBS meddelade nyligen att den skär ned 3 500 jobb i sin investeringsbank.

London TT-Reuters

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons