Bonus i SEB:s livbolag

Pensionsjätten SEB Trygg Liv Gamla gjorde ett uselt 2008 och tillhör de livbolag som har sämst finanser. Finansdirektören Nils Henriksson lyfte trots det en bonus på 160 000 kronor utöver sin lön.

Under strecket
Publicerad
Annons

SEB Trygg Liv Gamla var sämst i klassen bland de stora livbolagen under 2008. Avkastningen hamnade på minus 15,7 procent. Bolagets konsolideringsgrad, tillgångarna i förhållande till åtagandena, var den sista januari nere i 85 procent, sämst av de stora bolagen. Återbäringsräntan är 0 procent. Bolaget som förvaltar cirka 140 miljarder kronor åt över en halv miljon kunder ägs av SEB, men en så kallad gyllene aktie gör att försäkringsspararna via Trygg-Stiftelsen har inflytande över förvaltningen. Bolaget konsolideras inte in i SEB:s resultat.

Livbolaget som är stängt för nyteckning av försäkringar har i praktiken bara en heltidsanställd, finansdirektören Nils Henriksson. Resten av verksamheten sköts av SEB. Nils Henriksson har en årslön på 1,5 miljon och en bonus på upp till en halv årslön, alltså 750 000 kronor. Trots det dåliga resultatet lyfte han en bonus på 160 000 kronor för 2008.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons