Bonnier säljer affärsinformation för 2 miljarder

Bonnier kammar hem två miljarder kronor genom att sälja merparten av sitt affärsområde Business Information till Ratos-ägda Infodata. Den nybildade koncernen beräknas omsätta 3,4 miljarder kr med verksamhet i 18 länder i Europa.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Affären stärker ytterligare Bonnier AB:s redan goda finanser. Vi får i och med detta ut 2 miljarder kronor och gör en reavinst på 1 miljard kronor. Samtidigt är vi kvar som betydande delägare i det nybildade bolaget, säger Bengt Braun, koncernchef i Bonnier AB.

Affären innebär att Bonnier slår ihop sitt affärsområde Business Information (BBI) med Infodata, som ägs av Ratos. Ambitionen är att skapa en europeisk marknadsledare inom databas- och digital affärsinformation.
Bonnier ska äga 20 procent av det nybildade företaget och lämnar även ut ett konvertibelt lån som kan ge ytterligare 10 procent av ägandet.
– Genom att samordna verksamheten inom BBI med Infodata kommer vi att få kostnadsfördelar och möjligheter att nå en betydligt bredare kundkrets, säger BBI:s vd Lars Save, som blir koncernchef för den nybildade koncernen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons