Bondgårdskex innehåller jordgubbar – inte hallon

Göteborgs Kex skriver tydligt ”med en smak av hallon” på den färggranna förpackningen av Brago Bondgårdskex. Problemet är bara att kexen inte innehåller hallon – utan jordgubbar.

Publicerad
Annons

Brago Bondgårdskex är populära hos barn då kexen är formade som olika ladugårdsdjur. På den färgglada förpackningen står det tydligt ”med en smak av hallon” i ett rosa moln.

Men Göteborgs Kex har inga hallon i kexen utan smaken kommer helt från en tillsatt arom. Däremot innehåller kexen jordgubbspuré.

– Min dotter har jordgubbsallergi men klarar hallon. För henne är det en oerhört stor skillnad på dessa bär. Så när det står att de smakar hallon så tänker man inte på att det istället kan vara jordgubbar, skriver en konsument i en anmälan till Konsumentverket enligt
sajten foodmonitor.se.

Men Göteborgs Kex anser inte att de bluffar med förpackningen till barnkexen. Enligt dem ligger ansvaret hos föräldrarna.

– Vi vänder oss inte direkt till barnen utan det är föräldrarna som köper förpackningarna. Jag kan bara hänvisa till att vi följt de regler som gäller, säger Nicklas Sjöqvist, informationschef på Göteborgs Kex till foodmonitor.

LÄS MER:
Cloetta ger upp jakten på äkta blåbärssmak

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons