Bombattentat mot universitet i Kina

Under strecket
Publicerad
Annons

Peking Kraftiga explosioner orsakade av hemmagjorda bomber skakade Kinas två främsta universitet i går. Minst nio personer skadades.
Ingen har hittills tagit på sig ansvaret för explosionerna som inträffade med två timmars mellanrum och som chockade studenterna som är vana vid ett relativt lugn på universitetsområdena.
Den första explosionen inträffade i en cafeteria på det prestigefyllda Tsinghua-universitetet i Peking vid lunchtid lokal tid. Minst sex av de 40 gästerna skadades, uppgav nyhetsbyrån Nya Kina.
Den andra explosionen skakade en cafeteria på Pekinguniversitetet drygt en timme senare, och minst tre personer skadades lätt.
Den smällen var mycket kraftig och många chockades enligt universitetets läkare. Flera fönsterrutor slogs ut av sprängladdningen.

– Jag trodde att Kina var den säkraste platsen i världen just nu. Aldrig att jag trodde att detta kunde inträffa på en skola här, sade Wang Xiaohui, en av studenterna på Pekinguniversitetet.
De båda universiteten ligger bara ett par hundra
meter från varandra.
Polisen omringade området efter explosionerna, uppgav nyhetsbyrån AFP.
Undersökningar visar att båda bomberna var hemmagjorda av svartkrut. Sprängämnen är lätta att få tag i och relativt billiga i Kina. Därför har olika grupper som muslimska separatister, protesterande arbetare och även olyckligt kära använt sig av metoden de senaste åren.

Annons
Annons
Annons