Annons

Biltest: Rymlig kombi med körglädje

Laguna är död, länge leve Talisman. Frågan är hur länge Renaults nya praktvagn får vara störst och vackrast i familjen. Föregångaren regerade i 22 år. Vi har kört kombin, den enda version som når Sverige.

Under strecket
Publicerad

Efter drygt 22 år ersätts Renault Laguna av den mer generöst tilltagna Talisman. Till Sverige kommer den enbart som kombi. Eller Sport Tourer som importören kallar den.

Foto: Rolf Gildenlöw

Det fanns en tid då franska bilar inte såg ut som andra på insidan. Men det var då. Nu skulle det här kunna vara vilken bil som helst.

Foto: Rolf Gildenlöw

I Sverige har kombin fått namnet Sport Tourer. I Frankrike heter den Talisman Grandtour och i den engelskspråkiga delen av världen Talisman Estate.

Foto: Rolf Gildenlöw

Renault tycks ha lagt mer krut på körglädje än på komfort.

Foto: Rolf Gildenlöw

Bilen är byggd på samma plattform som familjebussen Espace vilket förespeglar generösa innerutrymmen och hög komfort.

Foto: Rolf Gildenlöw

4Control kostar 13  000 kronor extra men går dessvärre inte att få till 150-hästkraftersmodellen.

Foto: Rolf Gildenlöw

Testbilen har en ganska liten motor i förhållande till ekipagets yttre dimensioner – 1,6 liters cylindervolym och 150 hästkrafter matchar knappast modellbeteckningen Sport.

Foto: Rolf Gildenlöw

Enligt gammal sägen är en talisman ett föremål som anses bringa lycka till sin ägare. Om det är de franska ägarna till Group Renault i Billancourt som ska bli lyckliga eller de blivande ägarna till den nya modellen återstår att se.

Snygg silhuett och dynamiska proportioner, utlovar tillverkarens pr-avdelning. Det kan man ju ha synpunkter på men att utseendet är utstickande kan vi i alla fall vara överens om.

Annons
Annons
Annons