Annons
X
Annons
X

Bolag på Stockholmsbörsen handelsstoppat

Läkemedelsutvecklaren
Oasmin har handelsstoppats på Stockholmsbörsen på börsens egen begäran. Orsaken är att bolaget, enligt Stockholmsbörsens bedömning, gått ut med selektiv kurspåverkande information om en förestående nyemission.

Under torsdagseftermiddagen presenterade Nyhetsbyrån Direkt en artikel, baserad på en intervju med företrädare för bolaget. Det är denna intervju som föranleder handelsstoppet, säger Martin Hedensjö som är kommunikationschef på Stockholmsbörsen.

– Aktien är handelsstoppad till dess samma information går ut som noteringsreglerna kräver, det vill säga i ett pressmeddelande, säger han till SvD Näringsliv.

Strax efter lunch på torsdagen publicerade Nyhetsbyrån Direkt intervjun med bolagets finanschef Weine Nejdemo. Där sade han bland annat att bolaget är övertygat om att nå åtminstone ett mindre partneravtal redan i år för bolagets äggstockscancerprojekt Paclical. Men det som fick aktiekursen att falla var uppgiften i intervjun att bolaget siktar på att ta in nytt kapital i oktober.
Oasmias kassa var vid utgången av juli endast drygt 13 miljoner kronor.

Annons
X

– Vi måste göra en kapitalanskaffning under hösten och det bör komma ett beslut under oktober, sade Weine Wejdemo till Direkt.

Stoppet trädde i kraft vid 14:40-tiden sedan kursen under en dryg timme handlats ned rejält. När
Oasmia stoppades noterades aktien nästan 15 procent lägre jämfört med onsdagens stängningskurs.

I morse avslöjade bolaget i sin kvartalsrapport, som kommunicerades enligt konstens alla regler, att det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, maj till och med juli, resulterade i en nettoförlust på 19,3 miljoner kronor. För ett år sedan hamnade förlusten på 15,3 miljoner kronor. Nettoomsättningen under det gångna kvartalet blev noll, jämfört med 0,9 miljoner första kvartalet i fjol.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X