Annons

Bolag kontaktar spelare trots spelstopp

När Dagens Nyheter testade den nya stopptjänsten för spel visade det sig att flera bolag skickar spelreklam till personer som stängt av sig själva. Arkivbild
När Dagens Nyheter testade den nya stopptjänsten för spel visade det sig att flera bolag skickar spelreklam till personer som stängt av sig själva. Arkivbild Foto: Janerik Henriksson/TT

Spelbolag fortsätter att kontakta personer som stängt av sig själva via stopptjänsten Spelpaus trots att det är förbjudet i den nya spellagen, skriver Dagens Nyheter.

– En allvarlig överträdelse, tycker Anders Sims på Spelinspektionen.

Under strecket
TT
Publicerad

Enligt den nya spellagen som infördes vid årsskiftet måste alla spelbolag som har licens i Sverige vara anslutna till tjänsten Spelpaus. Där kan privatpersoner pausa sitt spelande under en bestämd tid. Bolagen får inte rikta marknadsföring direkt till en avstängd spelare.

Dagens Nyheter har aktiverat en månads spelpaus för 34 registrerade konton. Trots det har elva olika bolag kontaktat avstängda konton vid 22 tillfällen inom loppet av sex dagar, främst via mejl. I alla fall utom två har det handlat om reklam.

Annons
Annons
Annons