X
Annons
X

Bokmässans snyggaste bok går inte att läsa

Håkan Lindgren snokar runt på anrika bokmässan i Leipzig. Fascinerad stannar han till framför kinesiske formgivaren Zhu Yingchuns verk med texten "this book is written by bugs only. No human writing."

Bokmässan i Leipzig har gamla anor, länge var den Tysklands största. I dag är bokmässan i Frankfurt branschjätten, Leipzigmässan profilerar sig med  publikkontakt mellan författare och läsare. Årets mässa som pågick 23–26 mars firade publikrekord med omkring 210 000 besökare.
Bokmässan i Leipzig har gamla anor, länge var den Tysklands största. I dag är bokmässan i Frankfurt branschjätten, Leipzigmässan profilerar sig med publikkontakt mellan författare och läsare. Årets mässa som pågick 23–26 mars firade publikrekord med omkring 210 000 besökare. Foto: IBL

Just efter att den kvinnliga högtalarrösten har ropat ut att det är dags för alla att gå eftersom mässan stänger för dagen får jag syn på det. Det vansinniga. Det annorlunda. Det som är annorlunda på rätt sätt, som jag behöver, och som jag har letat efter utan att veta hur det skulle se ut.

Bokmässan i Leipzig har gamla anor, länge var den Tysklands största. I dag är bokmässan i Frankfurt branschjätten, Leipzigmässan profilerar sig med publikkontakt mellan författare och läsare. Årets mässa som pågick 23–26 mars firade publikrekord med omkring 210 000 besökare.

Foto: IBL Bild 1 av 3

Zhu Yingchuns ”Bug’s book” med oläslig men kalligrafiliknande skrift skapad av bland annat bokmal.

Foto: Zhu Yingchun Bild 2 av 3

Michael Fehr, född 1982.

Foto: Franco P Tettamanti Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X