X
Annons
X
Recension

Det ängsliga matsamhället. Det fina med färdigmaten Boken som får en att äta fiskpinnar och pulvermos

Premium

Industrimat är nyttig, billig och befriar kvinnorna från slit i köket. Det menar experten på livsmedelsteknik Andreas Håkansson i en ny bok. Fredrik Sjöberg uppskattar en akademiker som öppnar upp nya perspektiv på matstriderna – och reder ut vad motsättningarna egentligen handlar om.

undefined
Foto: Claudio Bresciani / TT

En av de roligaste scenerna i Monty Pythons film ”Life of Brian” är när ledaren för ”People’s Front of Judea” håller brandtal inför sina proselyter. Vad, gormar han retoriskt, har det Romerska imperiet gjort för oss, för folket?! Kampviljan är stark, men han kommer av sig när någon säger, lite försiktigt: Akvedukterna?

Detta kan inte ens rebelledaren förneka. Men han hämtar sig snabbt och skriker: Vad, bortsett från akvedukterna, har vi fått av romarna? Kort tystnad, sedan kommer nya förslag från den klentrogna hopen. Utbildning, säger en. Hälsovård, säger en annan. En tredje påminner om hur bra vägarna har blivit. Försöket att elda massorna bryter ihop.

Foto: Claudio Bresciani / TT Bild 1 av 2
Foto: Fri tanke Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X