Bojkottar jättarna – för att stoppa hatet

"Näthat är lätt att stoppa – det är bara att stänga ned kontona", sade Manchester Uniteds Marcus Rashford till Sky Sports News i vintras. Arkivbild.
"Näthat är lätt att stoppa – det är bara att stänga ned kontona", sade Manchester Uniteds Marcus Rashford till Sky Sports News i vintras. Arkivbild. Foto: Peter Powell/AP

Klubbarna i de högsta fotbollsligorna i England startar i dag en bojkott av sociala medier. Även Uefa gör detsamma. Syftet är att pressa sociala medier-jättarna att ta hårdare tag mot näthatarna, vilket inte är någon enkel uppgift. ”Det är viktigt att vi säger ifrån”, säger Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær.

Under strecket
Ola Palmström/TT
Publicerad
Annons

Manchester United-trion Marcus Rashford, Fred och Anthony Martial, Chelseas Reece James samt Manchester Citys Raheem Sterling är några av de Premier League-stjärnor som blivit utsatta för rasism på nätet under säsongen.

Premier League, English Football League och Women's Super League, tillsammans med det engelska fotbollsförbundet (FA), planerar en bojkott av samtliga sociala medier från i dag klockan 16, svensk tid, till klockan 01 natten mot tisdag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons