Bodström: Dags för svenskt FBI

Morgonens misstänkta bomber i centrala Göteborg får Thomas Bodström att återigen kräva ett svenskt FBI. Men vare sig v och mp vill ha en central myndighet som ska agera över länsgränserna. ”Då blir det som i USA där det bli bråk om vem som ska hantera fallet”, säger Mehmet Kaplan (mp) till SvD.se.

Under strecket
Publicerad
Annons

Diskussionen om ett svenskt FBI har återigen fått fart efter morgonens uppmärksammade rån mot postterminalen i Göteborg med ett flertal utplacerade misstänkt bomber som följd. Höstens bombattentat mot åklagare Barbro Jönsson, skottlossningen mot polisstationen i Partille, ett flertal mc-relaterade rån och våldsbrott i Göteborgstrakten, listan kan göra lång på de problem som kopplats till organiserad brottslighet i Västsverige.

– Regeringen måste gripa in och föra diskussionen om en centralt organiserad polismyndighet vidare. Vi behöver en centraliserad organisation för att bekämpa den organiserade brottsligheten, det en del kallar ett slags FBI. Det som hittills kommit från justitieministern räcker inte, det är uppenbart, säger Thomas Bodström (s), justitieutskottets ordförande till SvD.se.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons