Böcker för sångfåglar

Vänliga visor Det är klart barnen ska ha musik! Men vad och hur? Vi har låtit två av våra recensenter ­titta på fyra av årets musikböcker – och fyra nya album riktade till barn.

Publicerad
Annons

Barnvisan lever och frodas. Fyra böcker med barnvisor, varav två nyutgåvor, är bevis nog. Och självförtroendet är på topp, det märks inte minst i redaktionens förord till Vi äro musikanter, del 3 i serien Min skattkammare: ”Barnvisorna är en del av vårt kulturarv. En skatt värd att bevara och en rikedom alla borde få ta del av. Sång och lek förenar gammal och ung och sätter fantasin i rörelse.”

”Tradition och förnyelse” talade redan Evert Taube om och i nämnda antologi vårdas framför allt traditionen. Det är en vacker gärning – en skattkammare för både ögat och örat – med en bra blandning av mästarna inom genren: Alice Tegnér, Lennart Hellsing, Gullan Bornemark, Tove Jansson, Astrid Lindgren/Georg Riedel, Barbro Lindgren/Georg Wadenius, Jujja och Tomas Wieslander med flera. Mästarnas visor varvas dessutom med våra mest älskade traditionella sånger.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons