BMW 530Le är supermiljöbil – men bara i Kina

Vad sägs om enBMW 5-serie som laddhybrid med elektrisk räckvidd på 58 kilometer och en förbrukning på bara 2,1 l/100 km? Dessutom så snål att den klassas som supermiljöbil med ett CO2-utsläpp på endast 49 g/km.

Under strecket
Publicerad
Annons

BMW 530Le vore en drömbil för många tjänstebilsförare – men den säljs bara i Kina. Att kunna pendla till jobbet i veckorna med eldrift och nollutsläpp är en tanke som många lockas av. Samtidigt har man fördelarna med en konventionell förbränningsmotor utan räckviddsångest. De nya laddhybriderna har rullat ut på allvar hos bilhandlarna under 2014 och kan rent ekonomiskt bli mycket attraktiva för den som har förmånsbil. Ännu fler laddhybrider väntas under 2015.

Med tanke på BMW:s starka ställning hos tjänstebilisterna vore en 5-serie laddhybrid rena drömbilen. Och just en sådan premiärvisades faktiskt i förra veckan på Guangzhou Auto Show, i Kina. Nya ”BMW 530Le” är en mix av den kinabyggda och förlängda 528Li med drivlinan lånad från BMW X5 eDrive. Det innebär en 2,0-liters, fyrcylindrig bensinturbo med åttastegad ZF-automat som har en inbyggd elmotor på 70 kW (95 hk). Den sammanlagda systemeffekten anges till 272 hk av BMW. Toppfarten med enbart elmotor är 120 km/h.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons