Hela denna artikel är en annons

BMW 5-Serie Touring – nu som laddhybrid

Elegant, funktionell och med en helt ny drivlina. Nu finns den populära kombimodellen BMW 5-serie Touring för första gången som laddhybrid.

BMW fortsätter att satsa på laddbara bilar och dagens elva modeller ska inom tre år bli 25. Nu har även de populära kombimodellerna fått laddsladd med introduktionen av 530e Touring och fyrhjulsdrivna 530e xDrive Touring, vilket ger ett kraftigt minskat koldioxidutsläpp och enastående låg bränsleförbrukning.

Under huven sitter en fyrcylindrig bensinmotor som tillsammans med elmotorn och boost-funktionen aktiverad levererar 292 (184+109) hästkrafter.0–100 går på 6,1 sekunder. 530e har ett koldioxidutsläpp från 35 g/km (WLTP), vilket innebär att du som köpare kan tillgodoräkna dig en miljöbonus på upp till 30 000 kronor.

Efter reklamen visas:
Upptäck nya BMW 530e Touring

Räckvidd som klarar det mesta

Med den nya drivlinan får bilen en elektrisk räckvidd på upp till 61 km (WLTP). Då svenska förare i snitt kör 40 till 50 kilometer om dagen bör de flesta resor därför kunna göras helt körande på el.

5-seriens laddhybrider är likt 3-seriens utrustade med den moderna eDrive-tekniken som med hjälp av flera smarta funktioner förlänger den eldrivna räckvidden. Den intelligenta energistyrningen sköter samspelet mellan el- och förbränningsmotorn för att få ut bästa möjliga effektivitet och kördynamik. Med hjälp av förutseende teknik som bland annat läser av trafikläget kan bilen optimera röreleseenergin till att antingen frirulla eller använda elmotorn för inbromsning, vilket även laddar batteriet.

Läs mer om BMW 5-serie Tourings smarta hybridteknikExtern länk

Elegant och komfortabel

Med sitt långa axelavstånd, mer distinkta ytor och speciella designhöjdpunkter ger nya Touring ett sportigare och mer elegant intryck än någonsin. Bland annat har den klassiska njurgrillen och BMW Laserlight gett fonten en dynamisk och innovativ framtoning.

Bilens interiör har gedigen byggkvalitet med påkostade materialval samt generösa stolar som erbjuder fantastisk komfort. Nya Touring bjuder även på ett generöst bagageutrymme med en volym på 430 liter som kan utökas till 1560 liter om man fäller ryggstödet i baksätet. Den elektiskt manövrerade dragkroken har en maximal dragvikt på hela 1 700 kg (sDrive) respektive 2 000 kg (xDrive) vilket gör dig redo för vardagens och semesterns alla måsten.

Modern och säker teknik

I nya 5-serien finns en rad funktioner som bidrar till både en säkrare och roligare körupplevelse. Bland annat är bilen utrustad med Lane Departure Warning som säkerställer att bilen håller sig inom körfältet. 

Bilen har också fått ett utvecklat infotainmentsystem som styrs via en 12,3 tums pekskärm. Den smidiga Smartphone-integreringen stödjer både Apple Carplay och Android Auto med trådlös kommunikation vilket gör att du kan använda dina viktigaste appar även i bilen. Med hjälp av den molnbaserade BMW Maps -Connected Navigation kan du snabbt och smidigt ta fram bästa rutten till din destination samt beräkna hur lång tid resan kommer att ta.

5-serie blir även den första bilmodellen i världen där du kan använda din iPhone som digital nyckel. Med BMW Digital Key på din iphone kan du låsa och låsa upp din BMW och till och med starta bilen.  Med hjälp av den digitala bilnyckeln kan du även ge upp till fem personer tillgång till din BMW.

Läs mer om BMW 5-serie Touring härExtern länk
Annons
Annons
Annons