Blur har blivit ett band för Söndagsöppet

Under strecket
Publicerad
Annons

Blur
Cirkus, måndag

1Person i publiken: Oh, you”re so great!
Damon Albarn: Ehrm. No, not really.
Det är kanske att inbilla sig. Men ibland verkar det som om Damon Albarn och Blur är villiga att erkänna att de vrider de absolut sista dropparna ur det som en gång var världens främsta britpopband. Man vill i alla fall gärna tro att det är därför som den ständigt loje basisten Alex James ler generat och sällan låter blicken möta publiken. Han kanske skäms för det de nu tvingar oss åskådare att utstå. Men så länge bandet i alla fall styrs av ett mål (tjäna de sista slantarna) ska man nog vara glad. Om de helt utan anledning hade utsatt oss för all denna känslolösa smörja hade det varit svårare att förlåta.
Det kan knappast ha varit en av Blurs vänner som kom på idén att The Coral, ett av Storbritanniens senaste stjärnskott, skulle följa med som förband på turnén. Tumregeln för ett avdankat popband borde ändå vara att man inte tar med ett förband som kväll efter kväll kommer att tydliggöra hur passé
huvudbandet är. Fast kanske var det svårt att hitta band som skulle få Blur att verka fräscha och roliga; The Boo Radleys har ju splittrats och glömts för evigheter sedan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons