Annons
X
Annons
X

Blondinbella: Jag svimmade av stress

Varje dag lägger hon åtta timmar av sin tid på bloggen som är Sveriges mest lästa och vars varumärke värderas till fem miljoner. Samtidigt går Blondinbella, eller Isabella Löwengrip som hon heter, andra året i gymnasiet. ”I somras svimmade jag av stress”, säger hon till SvD.se

17-åriga Isabella Löwengrip startade sin blogg i september 2005. Då var det en dagbok, en betraktelse av en tonårstjejs vardag med inslag av kompisar, fest, mode och skola.

I dag har bloggen omvandlats till ett aktiebolag och har 230 000 unika besökare i veckan. Men för Isabella Löwengrip minskar stressen ju större bloggen och organisationen blir.

– Nu är jag där jag vill vara. Men på vägen hit kämpade jag hårt för att synas överallt, visa framfötterna och få bloggen att växa.

Annons
X

– Då gjorde jag allt; skrev, gick på möten och skötte allt administrativt. Nu behöver jag i princip bara koncentrera mig på att blogga och prata med media.

Det stora genombrottet kom i somras. Då värderade branschtidningen Dagens Media Isabellas blogg och varumärke till fem miljoner kronor.

– Folk började ringa som galningar. Det bestämdes att bloggen skulle bli ett aktiebolag och massor med personer blev inblandade. Samtidigt skulle jag börja tvåan på gymnasiet.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Isabella hamnade på sjukhus sedan hon plötsligt svimmat. Där konstaterades att kollapsen berodde på stress.

  – Det blev en väckarklocka. Från att ha gjort runt fem bloggrelaterade aktiviteter varje dag gick jag ner till två. Och jag försöker alltid ha kvällar och helger lediga.

  Fortfarande tar bloggen en stor del av Isabellas tid. Lika många timmar som en normal arbetsdag går åt, varav ungefär hälften ägnas till att sitta framför datorn.

  – Mamma och pappa säger åt mig att skära ned ännu mer. Att om jag inte lägger av snart kommer jag inte kunna gå upp ur sängen på ett halvår.

  Själv vill inte Isabella säga att det är bloggen som gör henne stressad. Däremot menar hon att den har lett till en livsstil där det en vanlig dag inte finns en minut över till annat.

  – Under påsklovet hade jag ett uppehåll från bloggen i några dagar. Det var min första semester på tre år. Det var faktiskt riktigt skönt.

  Enligt Isabella ligger drivkraften i att det fortfarande är roligt att blogga. Och numera också i att få företaget så lönsamt som möjligt.

  – Jag är en affärskvinna och vill kunna köpa bostad och slippa ta studielån. Dessutom öppnas många dörrar, i kväll ska jag till exempel vara konferencier på en välgörenhetsgala.

  – Bloggen har gett mig ett roligare liv, och jag vill så klart veta hur långt det kan gå. Hur roligt kan jag få?

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X