Annons
X
Annons
X

Blomberget växer hos paret Wallis

Professor Roger Wallis ville inte ha någon ersättning från rätten efter att ha vittnat i målet mot The Pirate Bay. I stället sa han att man gärna fick skicka blommor till hans fru. Nu växer blomberget i parets lägenhet och buketterna trillar in från alla håll.

Foto: TOMAS ONEBORG

Professor och forskare i medieteknik Roger Wallis vittnade idag om förhållandet mellan minskad skivförsäljnig och fildelning. Han hävdar att det inte finns något samband. Efter att ha avlagt sitt vittnesmål blev han tillfrågad om han ville ha ersättning för resekostnader eller dylikt. Roger Wallis svarade att han inte önskade något för egen del men att man gärna fick skicka blommor till hans fru. Uttalandet snappades direkt upp av mikrobloggarna och en blomstorm var ett faktum.

På en hemsida kan alla som skickat blommor till paret registrera sig och skriva en hälsning. Enligt hemsidan hade blommor för över 30 000 kronor beställts till paret fram till klockan sju på kvällen.

Blomsterhandeln Gullvivan på Lidingö hade idag minst sagt mycket att göra. Krister Skald och Olivera Johansson var fullt upptagna med att binda buketter när SvD.se hälsade på.

Annons
X

–Hittills har det blivit 50 buketter och det blir minst lika många till i morgon. Alla ska till samma adress, det är helt otroligt, säger Olivera Johansson.

Görel Wallis är inte förvånad över makens infall i tingsrätten.

–Vi har varit gifta i 38 år och egentligen är jag inte förvånad över det här. Han friade en halvtimme efter att vi hade träffats, då sa jag kanske. Men efter en dag var jag säker, säger hon.

I morgon firar paret sin bröllopsdag och dagen efter fyller Görel Wallis år. Roger Wallis tycker att hon är värd alla blommor.

–Hon har varit så orolig inför rättegången, man har ifrågasatt min kompetens och det har gjort henne mycket ledsen. Hon har inte sovit en blund i två dagar, säger han.

Görel Wallis säger att hon inte har tillräckligt många vaser för buketterna. Paret bor på ett seniorboende och de kommer att dela med sig av blommorna till sina grannar.

–Det här är rörande. Vi ska se till att det blir riktigt fint här, säger Görel Wallis.

Annons
Annons
X
Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X